Stolička, stolek, anebo socha?

|

Tip Top schůdky od JanskyDundera pro Master & Master zajistí stylový přístup do vyšších míst

Mladé designérské studio JanskyDundera vytvořilo pro Master & Master dřevěné Tip Top schůdky. K rozmanitým produktům české značky nábytku a interiérových doplňků tak přibyl kus, který zajistí stylový přístup k vyšším policím, stejně dobře ale poslouží jako elegantní a moderní stolek pro dospělé i děti. V neposlední řadě ozvláštní interiér jako designový solitér. A to ve třech možných barevných provedeních: světle šedé, černé či modré.

Foto: Master & Master, Anna Kovtun

Designérská dvojice Matěj Janský a Cyril Dunděra svůj styl vystihují jako „asketický luxus“. Schůdky Tip Top pro Master & Master doplnily mezeru v jejich pracovním portfoliu. Měli sice zkušenosti se zahraničními značkami z Itálie či Polska, spolupráce s českými nábytkářskými firmami jim ale chyběla. Tvorba pro Master & Master je v tomto ohledu tedy jejich premiérou.

Mladí designéři přišli s několika návrhy z překližky, Ondřeje Zitu a Luďka Šteigla ze značky Master & Master nejvíce oslovily stylové schůdky Tip Top. Se šířkou 480 a výškou 440 centimetrů pomůžou majitelům pohodlněji dosáhnout do vyšších pater v obývacím pokoji, koupelně nebo kuchyni. Ovšem využití schůdků je mnohem širší, záleží jen a jen na fantazii uživatelů. Skvěle fungují jako příruční stolička, noční i odkládací stolek nebo stolek pro květiny. Dětem tento kreativně využitelný kus nábytku poslouží pro hraní a kreslení. „Tip Top schůdky mají mnoho funkcí, a když je postavíte na bok, můžou se stát i designovým objektem v prostoru nebo sochou,“ radí designéři ze studia JanskyDundera.

Jádro Tip Top schůdků tvoří kvalitní překližka s kartáčovanou dubovou dýhou, která je lakovaná. Povrch je tak odolný a dá se snadno udržovat. Maximální pevnost konstrukce zajišťuje precizní spojení jednotlivých částí pod úhlem 45 stupňů. Toto spojení navíc podtrhuje celkový design puncem elegance a modernosti. Charakter schůdkům dodává detail vizuální kotvy, tedy prohloubeniny ve tvaru písmene U mezi jednotlivými schody. Pro větší stabilitu jsou schůdky opatřeny protiskluzovými silikonovými čočkami. „Navrhli jsme je tak, abychom neplýtvali materiálem a aby se vešly i do malého interiéru,“ zdůrazňují Master & Master udržitelnost a praktičnost Tip Top schůdků.

Do interiéru Tip Top schůdky skvěle zapadnou nejen díky mnohostí funkcí, ale i barevných variant. Vybírat lze z odstínů šedé (Silk Grey), černé (Graphite Black) a modré (Sapphire Blue).

***

Za studiem JanskyDundera se skrývá mladá designérská dvojice Matěj Janský a Cyril Dunděra. Zaměřují se jak na design zakázkového nábytku pro privátní klienty, tak i na sériově vyráběné produkty podle zadání výrobců a značek. Kromě návrhů nábytku se věnují interiérové tvorbě a výstavním instalacím. V praxi uplatňují pracovní zkušenosti ze zavedených zahraničních studií a ze spolupráce s předními světovými značkami od Skandinávie po Itálii. Za svou práci získali ocenění German Design Award, Balthazar Award či EDIDA.

***

Česká firma Master & Master v rámci své produkce dlouhodobě sází na řemeslné know-how a inovativní design definovaný subtilní jednoduchostí. Do povědomí veřejnosti se tato značka původně zapsala výrobou podnoží z ocelové kulatiny ze série Diamond od Michala Maláška, které se staly ikonou novodobého českého designu a zároveň i bestsellerem značky exportovaným i do vzdálených zemí na druhém konci světa. Současné kolekce tak tvoří minimalistické, mimořádně praktické a zároveň skulpturální objekty, na jejichž vzniku značka spolupracuje s předními designéry, jako jsou Lucie Koldová, Jiří Pelcl, Jan Čapek nebo studio Herrmann & Coufal. K úspěchům značky Master & Master patří ocenění Czech Grand Design.

Předchozí

Pocta Františku Tichému

Realitní trh je v dobré kondici

Další