Projekt s vůní kávy

|

V místě bývalé pražírny kávy vyroste téměř 300 nových bytů

Mezi ulicemi Sokolovská a Drahobejlova, nedaleko stanice metra Českomoravská nebo městského parku Podviní, bude obnoven původní městský blok a vyrostou zde téměř tři stovky nových bytů v prémiové kvalitě. Začátkem září zde Penta Real Estate zahájila výstavbu nového rezidenčního projektu Mocca Rezidence. Architektonické řešení projektu připravil ateliér ADNS architekti. Jejich návrh je inspirovaný původní zástavbou a charakterem místa, jednotlivé budovy ponesou názvy známých druhů kávy.

Text: Redakce

Foto: Penta Real Estate

„Vysočany se mění z někdejší průmyslové čtvrti na jedno z nejlepších míst k životu v širším centru Prahy, a my se na této proměně rozhodně chceme podílet,“ říká David Musil, Managing Director Penta Real Estate pro Českou republiku.

Developer věří, že se tu bude bydlet skvěle, a podle množství poptávek se zdá, že stejného názoru je mnoho lidí. Penta těží nejen z oživení trhu, klesajících hypoték, ale především z toho, že staví architektonicky zajímavý projekt na jednom z nejhezčích míst ve Vysočanech.

Moderní a úsporné bydlení ve vysokém standardu

Projekt Mocca Rezidence zahrnuje celkem 290 bytů velikosti 1+kk až 5+kk s klidným uzavřeným vnitroblokem plným zeleně. Všechny byty budou vybaveny ve vysokém standardu Premium. V tomto případě to není jen plané slovo.

Standard bytů zahrnuje značkové materiály od předních světových výrobců keramiky, velkoformátových obkladů, dlažeb a koupelnových baterií. Dřevěná okna jsou vybavena izolačními trojskly. Všechny byty mají třívrstvé dřevěné podlahy, teplovodní podlahové topení a technologii výměny vzduchu s rekuperací tepla šetřící náklady na vytápění. Část bytů má také klimatizační jednotky a předokenní elektrické žaluzie. Byty tak splňují prakticky vše, co většina zájemců očekává od moderního a úsporného bydlení.

Noví rezidenti budou mít k dispozici 315 podzemních parkovacích stání. Nechybí ani multifunkční cvičební sál vhodný na jógu i fitness, úložné místo pro dětské kočárky, prostor pro mytí kol nebo dílna na drobné opravy.

Splněná představa o městě krátkých vzdáleností

Uprostřed vznikne klidný, soukromý vnitroblok plný zeleně, stromů o velikosti 2300 m2. Pro budoucí obyvatele zde plánuje developer vytvořit klidnou oázu s lavičkami, odpočinkovými zónami a velkým altánem pro posezení ve stínu.

Okolí přesně splňuje představu o městě krátkých vzdáleností. Stanice metra i tramvaje je na dohled. Sokolovská ulice je plná malých obchodů. Do pěti minut chůze je divadlo a také O2 aréna s přilehlou obchodní galerií. Poliklinika je hned přes ulici. Z velké části bytů je výhled přímo do krásného parku Podviní, kde se nachází také řada sportovišť, dětských hřišť, lanové centrum, bobová dráha a v neposlední řadě i hřiště pro psy.

Dobrá káva i dobré jídlo se sem vrátí

Mocca Rezidence je další projekt, který Penta Real Estate staví na brownfieldu, který všichni dlouhé roky jen obcházeli. Za první republiky zde stála známá pražírna kávy, která dávala celému okolí svou typickou vůni. Vyráběly se tu také marmelády, sušenky, byly zde sklady vína.

Dobrá káva i dobré jídlo se sem nepochybně vrátí. V parteru nových budov počítá Penta s kavárnou i dalšími obchody a službami, které vhodně doplní místní nabídku.

Předchozí

Nadace KKFF pomáhá proměňovat veřejný prostor

Nadkrokevní izolace

Další