Manifesto se vybavilo na chladné dny konceptem glampingu ve městě
Manifesto zve letos podruhé na glamping uprostřed města, a umožní tak návštěvníkům venkovních prostor zůstat v teple i v nadcházející sezóně. Na Florenci vyrostly prostorné a útulné, vyhřívané glampingové stany, které navodí pocit soukromí. Druhá varianta je posezení u ohýnku pod otevřeným nebem na pohodlných křesílkách s dekami a kožešinami.
Leitmotivem originálního sezónního menu jsou horké nápoje, mezi nimiž návštěvníci najdou jak unikátní původní recepty, tak klasiku nebo horkou variantu tradičních nápojů – třeba teplou variaci na kořeněnou sangríi.
„Glamping se loni v Manifestu setkal s velkým úspěchem, ale hosté si ho kvůli omezením nemohli dostatečně užít. Proto jsme se rozhodli znovu vztyčit a vybavit glampingové stany s několika vylepšeními. Lidé letos zažijí zpívání u ohýnku nebo si budou moci opékat marshmallows. Chceme posílit prožitek z toho, že můžeme trávit čas spolu, a navodit pocit, jako bychom se přenesli někam jinam, aniž bychom se museli vzdálit z centra metropole,“ vysvětluje Šárka Tošnarová, ředitelka marketingu Manifesta.
Jak být v teple a dát si něco na zahřátí
Na výběr je sezení ve stanech pro šest osob, případně se dají dva stany propojit a ukrýt větší skupinku pro zvláštní příležitosti. Okolo ohýnků se sedí na látkových křeslech vystlaných dekami a kožešinami, a nechybí stolky ke konzumaci nápojů a teplých jídel.
Sezónnost se propsala i do nových nápojových menu, které šéf barů Alexandros Gavrilidis soustředil okolo teplých drinků, aby zpříjemnily pobyt venku. Mezi originálními recepty je Mandarine gin toddy, připravovaný ve vakuu technikou sous-vide, nebo černorybízový punč. Návštěvníci ale také mohou vybírat z teplých variací na klasické koktejly na bázi rumu, ginu nebo aperolu. Manifesto bude vařit vlastní svařák z odrůdy vína Modrý Portugal z jižní Moravy. Nechybí nealkoholické nápoje, například mocktail na bázi jasmínového čaje a zázvoru.