Plním si své sny

|

Emília Balušíková, spolumajitelka a ředitelka restaurací BRICK'S a White Horse

To říká o své práci Emília Balušíková, spolumajitelka a ředitelka skvělé restaurace BRICK’S, kterou najdete pár minut chůze od Karlova mostu, v historické budově Hergetovy cihelny, vedle Muzea Franze Kafky. Zažít zde můžete vášeň pro gastronomii a kouzelnou atmosféru v srdci Prahy. BRICK’S kombinuje klasickou italskou kuchyni s jedinečnou atmosférou s výhledem na ikonický Karlův most.

Text: Jana Chuchvalcová

Foto: Archiv Emílie Balušíkové

Emília Balušíková působí v oblasti gastronomie a hotelnictví mnoho let, i když si mezitím na sedm let odskočila do segmentu fashion. Pracovala v restauracích a hotelech v Německu, Rakousku i na Slovensku. Dnes řídí dvě pražské restaurace. Již jedenáct let je to White Horse na Staroměstském náměstí, se zaměřením na českou kuchyni. „Restauraci BRICK’S jsme otevřeli před necelým rokem v prostorách bývalé restaurace Hergetova cihelna, jen pár kroků od Karlova mostu. Nabízí mimo jiné posezení na velké a útulné terase s těmi nejkrásnějšími výhledy v Praze,“ popisuje s nadšením stále usměvavá Emília a dodává: „Vždycky jsem si přála mít něco druhé straně řeky.“

IMG_4450 (002)

Brick jako cihla

Restaurace BRICK’S nabízí skvělou italskou kuchyni, od severu až po jih, s důrazem na sezonní nabídku ryb, kvalitní čerstvé těstoviny – a pro milovníky masa například skvělé telecí Ossobuco.

Pořádají zde rodinné oslavy, korporátní eventy, baby shower, oslavy promocí, nebo svatby. Ostatně svatba byla první pořádanou akcí po otevření a z novomanželů jsou dnes stálí zákazníci. Emília je tehdy doslova zachránila, protože původně domluvená restaurace krátce před konáním svatby rezervaci odřekla.

d0049136-184a-47a9-b76f-5055ef0fe712

Mezi hosty patří kromě turistů i místní lidé nebo expati. Prožít zde můžete romantický sobotní večer s živou hudbou či nedělní rodinný brunch, a to včetně dětského koutku a profesionální chůvy. Emília spolupracuje také s cestovními kancelářemi, svatebními agenturami, firmami apod.

Emblem koncept

Kromě toho Emília s neutuchajícím optimismem a energií, které má na rozdávání, zmiňuje personálně propojenou steakovou restauraci George Prime Steak v luxusním pětihvězdičkovém butikovém hotelu Emblem v Platnéřské ulici, kousek od Staroměstského náměstí. Do budoucna pak plánují s ředitelkou hotelu Helenou Valtrovou nabídnout svým hostům tzv. Emblem Concept, který by propojil všechny restaurace s hotelem. Měl by přinést pro návštěvníky zajímavý program a mnoho benefitů.

A plány Emílie do budoucna? „Neplánuji teď další restauraci, ráda bych si dala po náročných letech malou pauzu a věnovala se svým projektům. Po covidu a dalších problémech se sice všechno rozbíhá, ale na úrovni před ním zatím nejsme,“ říká Emília a dodává: „Věřím ale, že jsme na dobré cestě. Musíme nabízet skvělou službu a osobní přístup, to je prvořadé, pak si nás hosté najdou. Také mi pomáhají skvělí lidé okolo mne, to mě vždycky nabije novou energií a chutí do další práce.“

***

BRICK’S

Cihelná 2b, 118 00 Praha, Česká republika

Pondělí–Neděle: 11.00–23.00

Kontakt: (+420) 732-950-960, restaurant@bricksprague.com, https://cz.bricksprague.com/

Předchozí

Umělecké kresby obřích rozměrů zdobí přehradní zdi

PETR PALIČKA: Dům nabitý technologiemi

Další