Velikonoce na talíři

|

Zveme vás na velikonoční brunch

Text: Redakce

Foto: The Artisan Marriott Prague, Ristorante Il Giardino, Mama Shelter, Hilton Prague

Velikonoční svátky, nejvýznamnější křesťanský svátek spojený s oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, jsou také obdobím lidových tradic a předělem mezi zimou a jarem, obdobím znovuzrození. To vše se odráží ve velikonočním jídelníčku, který nabízí mnoho tradičních i netradičních dobrot. Zkuste to letos jinak a dopřejte sobě a svým blízkým úžasný velikonoční brunch v nějaké skvělé restauraci. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých tipů!

The Artisan vítá jaro novými specialitami

The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, zpestřil své menu o jarní speciality a hostům v rámci nedělních brunchů nabízí nové pokrmy plné čerstvé zeleniny, bylinek a domácích ingrediencí. Hosté se mohou těšit na kapří tatarák, lehký hráškový krém nebo na mechový dort se špenátem.

V dubnu se pak můžete těšit na speciální velikonoční brunch, který proběhne 17. a 18. dubna. Nebude chybět doprovodný program pro děti, malování velikonočních kraslic a živé hudební vystoupení.

Brunch11

Jarní hity The Artisan

Příchod jara je pro kuchaře obdobím plným bylinek, klíčků a jarní zeleniny. Všechny tyto čerstvé a svěží suroviny mají své nezastupitelné místo také v restauraci The Artisan, a to včetně divokých bylinek a jedlých květů, které pokrmy nejen chuťově doladí, ale umocní i celkový gastronomický zážitek hostů.

„K mým nejoblíbenějším jarním surovinám patří jednoznačně mladý špenát, ředkvičky, rebarbora, hrášek, červená řepa, medvědí česnek nebo třeba kalec. Často také pracujeme s lístky a květy fialek, macešek, sedmikrásek, pampelišek, řebříčku, likve, šťavelu či ptačince, který se skvěle hodí k dezertům. Aromatický kopr zase výborně doplňuje chuť sladkovodních ryb,” říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Inspiraci bylinkami a jarní zeleninou tak ztělesňují jarní hity restaurace: kapří tatarák marinovaný v citronovém jogurtu a polévka v podobě svěžího hráškového krému či jehněčí kýta podávaná s medvědím česnekem a rozmarýnovou omáčkou. Chybět nebude ani proslulý široký výběr ryb z Kalendovy Chabrybárny, kterému vévodí okoun servírovaný s kroupy a červenou řepou zakapaný domácím koprovým olejem. Jako dezert si hosté mohou dopřát domácí mechový dort se špenátem a červenou řepou nebo rebarborové muffiny z ječmene.

Kromě jarních specialit bude na hosty během Velikonoc čekat kuřecí supreme s hráškem, holandskou omáčkou a medvědím česnekem, milovníci vegetariánské kuchyně jistě ocení svěží salát z mladého špenátu s nakládaným sýrem a ředkvičkami.

Cena velikonoční brunche je 1190 Kč za osobu (1385 Kč včetně alkoholických nápojů), pro děti od 7 do 12 let 595 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma. Rezervace na telefonu +420 222 881 212. Více na www.theartisan.cz nebo na facebookové stránce pražského hotelu Marriott a restaurace The Artisan.

Velikonoční brunch v Ristorante Il Giardino

Vyjeďte si unikátní lanovkou v sobotu 23. dubna od 12.00 do 15.00 do restaurace Ristorante Il Giardino v hotelu NH Collection Prague. Ta nabídne kromě nádherného výhledu na Prahu také gastronomii plnou velikonočních specialit jako třeba velikonoční vaječná tlačenka se zeleninou, velikonoční výběr kanapek, králičí kaldoun, jehněčí roláda, kančí ragů nebo kachní prsa na curvingu.

Cena velikonočního brunche činí 1199 Kč na osobu. Pro děti do 6 let jsou brunche zdarma, pro starší děti ve věku od 7 do 12 let stojí pouze poloviční cenu. Cena zahrnuje sekt na uvítanou, buffet, nealkoholické nápoje, kávu a čaj, program pro děti (dětský koutek se zkušeným dozorem, Nintendo Wii a kreativní dílna), parkování v hotelové garáži a WiFi zdarma. Za neomezenou konzumaci piva a vybraných vín se platí příplatek 200 Kč na osobu.

Rezervovat místo si můžete na webových stránkách www.ristoranteilgiardino.cz nebo na telefonním čísle +420 220 312 265 či na info@ristoranteilgiardino.cz

Adresa: Ristorante Il Giardino, NH Collection Prague, U Mrázovky 1566, 150 00 Praha 5. Pro návštěvníky restaurace parkování zdarma v garážích NH Prague City, Mozartova 261/1, Praha 5.

Legendární MAMA BRUNCH

V hotelu Mama Shelter Prague kousek od Veletržního paláce se koná skvělý brunch každou neděli od 11.30 do 15.00. Můžete si vybrat ze dvou možností, to první je balíček č. 1 (590 Kč) – all you can eat + welcome drink, druhou balíček č. 2 (850 Kč) – all you can eat + welcome drink + neomezená konzumace piva, vína, domácích limonád a vybraných koktejlů. Pro děti do 6 let je vstup zdarma, pro děti od 6 do 12 let činí cena 350 Kč. K dispozici je nehlídaný dětský koutek.

K jídlu si můžete vybrat z této široké nabídky: gravlax, rybí terina, lososový rillettes, tuňákové tataki, krájené hovězí, bresaola s melounem, hovězí tatarák, jarní zelné závitky, vegetariánské gyozy, lotrinský koláč, frittata se sýrem, hovězí burger, lasagne s hovězím ragú, arancini s rajčatovou omáčkou, truffle rigatoni, melanzane parmigiana, udon nudle s houbami, asijské citronové kuře, vepřová žebra, ryba Merlu s olivami, pistáciové brûlée, čokoládový koláč s hruškami, brownies s malinami, Paris Prague, jahodový crumble, palačinky a oříškový krém a samozřejmě i velikonoční speciality!

Rezervace: food.prague@mamashelter.com nebo +420 225 117 689. Adresa: Mama Shelter Prague, Veletržní 1502/20, 170 00 Praha 7.

Velikonoce v hotelu Hilton Prague

Oslavte Velikonoce 17. dubna od 12.30 do 15.00 s rodinou, přáteli a blízkými na velikonočním brunchi v restauraci hotelu Atrium Hilton Prague! V dětském koutku budou připraveny aktivity pro děti a také velikonoční překvapení pro každé z nich. Nabídka zahrnuje uvítací drink, tematický bufet, živou hudbu, speciální dětský bufet, nealkoholické nápoje, vybraná prémiová vína a lokální pivo a parkování zdarma.

Cena činí 1390 Kč za osobu, pro děti od 6 do 12 let 890 Kč, pro děti do 6 let je vstup zdarma. Adresa: Hilton Prague, Pobřežní 1, 186 00 Praha 8. Rezervace: festivedesk.prague@hilton.com.

IMG_6323
Předchozí

Chaty a chalupy pro 21. století

Češi postavili projekt ve Vídni jen 300 metrů od sídla OSN

Další