Kadeřník je spíš umělec

|

Ideální profesionální účesy pro byznys

Jak vypadá profesionální účes pro byznys nebo jaké jsou aktuální vlasové trendy? Odpovědi nabízí Misha Čadková, majitelka Misha/hair Studia. Misha je ambasadorka pro značku Loreal Professionel a tecni art školitelka. Stala se vítězkou mezinárodní vlasové soutěže v Londýně a je také vítězkou a finalistkou mnoha českých vlasových soutěží. 

Máte svůj kadeřnický salon, který nese vaše jméno. Jak jste se vlastně k této práci dostala?

K této profesi jsem inklinovala už od mládí. Pocházím z kadeřnické rodiny, máma je kadeřnice, moje babička byla kadeřnice, navíc ještě i ředitelka celého kadeřnického podniku, mé tety jsou kadeřnice. Takže  jsem v tomto prostředí vyrůstala. O své profesi jsem tak měla jasno odmala.

Po škole jsem začala pracovat v kadeřnických salonech, kde mě práce velmi bavila. Sbírala jsem zkušenosti a přemýšlela jsem, co chci v kadeřnickém oboru dělat. Po letech a dlouhé praxi jsem se rozhodla otevřít si vlastní studio, kde bych mohla začít více pracovat sama na sobě a předávat své zkušenosti dál svým kadeřníkům. A tak vzniklo Misha/hair Studio, které úspěšně funguje už čtrnáctým rokem.

Jak jste na tom byla v začátcích podnikání v porovnání s dneškem?

Celou svoji kariéru – od svých začátků až po současnou dobu – si velmi užívám. Jsem ráda, že jsem měla možnost otevřít studio, samozřejmě vývoj vidím obrovský.

Na začátku bylo vše nové, nová práce s lidmi, se svými kolegy. Kadeřník je spíš umělec, takže začátky byly náročnější v tom směru, že všechno bylo potřeba zorganizovat, mít pořádek v papírech a vůbec v celé organizaci. Takže se nabalovali další noví lidé kolem mne. Nakonec se však podařilo vytvořit tým a studio, které má za sebou mnoho úspěchů, a to jak zahraničí, tak i v České republice. Je za námi spousta kolekcí, mnoho příležitostí. Pracovní vývoj je při pohledu zpět neuvěřitelný. 

Co pro vás znamenají slova byznys účes?

Když se řekne byznys účes, znamená to pro mne účes, který je velmi praktický a snadno opravitelný. Musí za každých okolností vypadat dobře, aby podtrhnul osobitost daného člověka a danou příležitost. Vlasy by měly také vždy vypadat zdravě a měly by být lesklé.

Je nějaký vlasový trend, který osobně vnímáme v současné době jako nejlepší? Jak pro muže, tak pro dámy?

Vlasový trend, který je pro mě asi nejlepší – a myslím si, že i velmi slušivý pro každého – jsou různé druhy balyage. To jsou vlasy, které nemají jednolitou barvu v celé délce. Ideální je tmavší odrost, kdy nejsou potom vidět rychle odrůstající vlasy. Je to prostě barvení tón v tónu, aby barva nebyla jednotná.

A největším trendem je mít stále upravené vlasy, dobře zastřižené konce – a hlavně zdravé a lesklé vlasy.

Misha/hair studio, náměstí Míru 16, Praha 2, www.mishahairstudio.com, fb/instagram: mishahairstudio

Předchozí

Aktuální trendy v kancelářském designu

Příběh Boucheron

Další